Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jajek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
szczypiorek mały pęczek
natka pietruszki mały pęczek
cebula 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jajek

Kroki postępowania

1
9 jajek gotujemy na twardo i studzimy, po czym obieramy ze skorupek i drobno kroimy.
Krok 1 - Kotleciki z jajek foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Szczypiorek i natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy bułkę tartą oraz sól i pieprz do smaku i wbijamy jedno jajko. Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kotleciki z jajek foto
3
Z masy jajecznej formujemy klopsiki.
Krok 3 - Kotleciki z jajek foto
4
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Kotleciki z jajek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.05.2015 07:28
Bardzo dobre te kotlety, niedawno robiłam
Smaczna_B 21.05.2015 14:36
ładnie wyglądają
Alex_M 20.05.2015 15:36
bardzo lubię :)
RenataZ-et 20.05.2015 12:26
świetne kotleciki
ben-ka 20.05.2015 11:55
Dawno ich nie robiłam, a są przecież smaczne.
Piter 31 20.05.2015 11:49
Robię podobne.
zabcia117 20.05.2015 11:31
Pychotka :)
barbara11561 20.05.2015 11:05
Wyglądają bardzo smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak