KOTLECIKI SZPINAKOWE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • szpinak mrożony

    20 dag
  • jajko

    1
  • czosnek

    1 ząbek
  • sos sojowy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie. masło roztapiamy na patelni i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmrożony i odsączony szpinak.
Kalafiora rozgniatamy, dodajemy szpinak i wbijamy jajko. Wsypujemy bułkę tartą. Bułki tartej tyle aby powstała lepka masa. Doprawiamy sosem sojowym i przyprawami. Formujemy kotleciki , obtaczamy w bułce i smażymy na oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 20.01.2012 17:53
nie lubię szpinaku
kielcok1 05.12.2011 16:02
nie dla mnie
rakow2 28.04.2011 16:46
szpinak i soja są okropne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat