Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki rybne z papryką i selerem naciowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 5 sztuki
ryba 2 sztuki
seler naciowy 1 łodyga
papryka czerwona 1 sztuka
natka pietruszki 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki rybne z papryką i selerem naciowym

Wyjątkowy pyszne danie z ryby. Nadaje się prawie każda ryba bez ości, szczególnie te świeże:) Ja używam dorsza lub mintaja. Można użyć ziemniaków pozostałych po obiedzie z poprzedniego dnia.
1. Utłuc ziemniaki.
2. Dodać rozdrobnioną widelcem rybę, posiekaną na plasterki łodygę selera naciowego, posiekaną drobno jedną małą cebulę i drobno pokrojoną paprykę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu.
3. Wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w mące, w jajku a na koniec w bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron na średnim ogniu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 22.11.2012 19:04
ryba ma być surowa czy gotowana albo smażona?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak