Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki mielone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
cebula biała 1 szt.
bułka czerstwa 2 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki mielone

Mięso mielone przekładamy do miski. Dwie bułki namaczamy w wodzie i czekamy aż zmiękną. Do mięsa dodajemy dwa jajka, kucharka, pieprzu, trochę pół szklanki wody, garść bułki tartej. Wyrabiamy na gładkie ciasto by składniki się połączyły. Gdy bułki zmiękną wyciskamy je z nadmiaru wody i dokładnie jeszcze raz wyrabiamy z ciastem. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i przesmażamy ją na patelni. Gdy się zarumieni dodajemy do całości mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.07.2016 12:01
bardzo dobre
Jagódka77 29.01.2016 11:29
dawno nie jadłam mielonych, te apetycznie wyglądają
Jumper123 25.08.2015 13:47
lubię kotleciki mielone mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak