Ula

Kotleciki jajeczne z wędliną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5 sztuki
  • wędlina

    4 plastry
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    odrobina
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • ser gouda

    10 gramów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

4 jajka ugotuj na twardo. Zetrzyj je na tarce. Zetrzyj ser żółty i dodaj do jajek.

Wędlinę pokrój w kostkę lub paseczki i usmaż. Dodaj do jajek i sera. Wymieszaj. Dodaj surowe jajko. Wymieszaj ponownie. Dodaj bułkę tartą (do odpowiedniego zagęszczenia) i przyprawy.

Formuj kotleciki i smaż na oleju z obu stron do zrumienienia.

Podawaj z ulubionym sosem (np. czosnkowym, koperkowym, tzatziki).

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EwelinkA_93 07.10.2013 13:59
smakowicie wygląda, moje smaki :)
Jastinka 11.11.2012 22:33
super
GOSIA18 09.11.2012 11:20
CIEKAWE I SMACZNE
GOSIA18 09.11.2012 11:19
CIEKAWE I SMACZNE
miroslawa 09.11.2012 03:46
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat