Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku V: Pulpety ze szpinakiem, serem i pomidorami, odc. 1
Kroki postępowania





bagietka | 1 |
pęczek natki pietruszki | |
olej rzepakowy |
mięso mielone wieprzowe | 500 g |
mięso mielone wołowe | 500 g |
jajko | 2 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki |
cebula szalotka | 1 szt |
szpinak | 150 g |
ser ricotta | 300 g |
cebula | 1 szt |
pomidory z gałązką | 1 kg |
koncentrat pomidorowy | 2-3 łyżki |
Kapary Smak | 2 łyżki |
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat | |
Natka pietruszki suszona Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Cząber suszony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: