Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
bagietka
1 -
pęczek natki pietruszki
-
olej rzepakowy
Pulpety
-
mięso mielone wieprzowe
500 g -
mięso mielone wołowe
500 g -
jajko
2 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2-3 łyżki -
cebula szalotka
1 szt -
szpinak
150 g -
ser ricotta
300 g
sos
-
cebula
1 szt -
pomidory z gałązką
1 kg -
koncentrat pomidorowy
2-3 łyżki -
Kapary Smak
2 łyżki
do smaku
-
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
-
Natka pietruszki suszona Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Cząber suszony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku V: Pulpety ze szpinakiem, serem i pomidorami, odc. 1
Kroki postępowania





Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się