Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jajeczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6-7 sztuk
szczypiorek 1 pęczek
chleb tostowy 1 kromka
mleko 100 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna 1-2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jajeczne

Kroki postępowania

1
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Krok 1 - Kotleciki jajeczne foto
2
Szczypior umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Krok 2 - Kotleciki jajeczne foto
3
Do uprzednio startych jaj, dodać posiekany szczypior,doprawić przyprawami. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Kotleciki jajeczne foto
4
Wbić jajo, połączyć wszystkie składniki.
Krok 4 - Kotleciki jajeczne foto
5
Kromkę chleba namoczyć w mleku, odsączyć i dodać do masy jajecznej. Połączyć z reszta składników.
Krok 5 - Kotleciki jajeczne foto
6
Uformować kulki, a następnie delikatnie spłaszczyć.
Krok 6 - Kotleciki jajeczne foto
7
Panierować w bułce tartej.
Krok 7 - Kotleciki jajeczne foto
8
Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia się panierki.
Smacznego
Krok 8 - Kotleciki jajeczne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anmat6 21.08.2015 23:52
Super kotleciki, chętnie ich spróbuje ;)
kasienka23 23.11.2014 11:17
pyszne kotleciki!
marcia7 23.11.2014 00:39
robię czasem w piątek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak