Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki jajeczne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt.
cebula 1 szt.
bułka czerstwa 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 g
białko 1 szt.
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki jajeczne

Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno pokroić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Czerstwą bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie, odcisnąć, rozdrobnić. Pietruszkę drobno posiekać. Białko i wszystkie składniki dodać do jajek. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym, wymieszać. Formować małe, okrągłe kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oliwie na rumiano.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak