Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczki filo z łososiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto filo 1/2 sztuki
mleko 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 4 sztuki
łosoś filet 15 dag
dymki ze szczypiorkiem 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczki filo z łososiem

Kroki postępowania

1
Ciasto filo pokroić na kwadraty 11 x 11 cm i włożyć do formy na muffiny (pod różnym kątem każdy płat ciasta).
Krok 1 - Koszyczki filo z łososiem  foto
2
Jajka roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem.
Krok 2 - Koszyczki filo z łososiem  foto
3
Łososia opłukać i ugotować, następnie rozerwać w palcach na małe kawałki. Dymkę posiekać.
Krok 3 - Koszyczki filo z łososiem  foto
4
Składniki połączyć ze sobą i wymieszać.
Krok 4 - Koszyczki filo z łososiem  foto
5
Masę wlewać do koszyczków z ciasta filo.
Piec w temp. 170 stopni, aż jajka całkowicie się zetną.
Krok 5 - Koszyczki filo z łososiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 12.04.2014 11:03
pychota!!!!
migotka28 11.04.2014 22:53
ślicznie wyglądają ja jeszcze nie robiłam nic z tym ciastem
Ania84 11.04.2014 22:49
wyglądają nieziemsko te koszyczki
Renata9 11.04.2014 21:27
pyszne jedzonko
noninka77 11.04.2014 20:48
wyszły super :)
caralajna 11.04.2014 20:48
ciekawie wyglądają
Milka100 11.04.2014 20:02
świetne koszyczki z tego ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak