Koszyczki filo pomidorowo serowe

Koszyczki filo pomidorowo serowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Zrobimy je z kilku składników, a podstawą jest ciasto filo, ketchup i ser. Czy może być coś prostszego. Są fajne chrupiące, dobre na ciepło i na zimno.
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto filo

    5 sztuk
  • ketchup

    250 mililitrów
  • salami

    12 plastrów
  • pomidorki koktajlowe

    3 sztuki
  • ser feta

    130 gramów
  • mozzarella

    120 gramów
  • natka pietruszki

    3 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Arkusze ciasta filo tnę na kwadraty o wymiarach 11 x 11 cm. Formę do muffinek smaruję olejem, wykładam na dno po dwa kwadraty ciasta, smaruję ich dno dwoma łyżkami ketchupu, na to kolejny kwadrat ciasta, łyżka sera feta, kolejny kwadrat ciasta, smaruję go łyżką ketchupu, dodaję po dwa plasterki salami, kolejny arkusz ciasta i na koniec dodaję resztę fety, pokrojony ser mozzarella, łyżkę ketchupu i połówkę pomidorka. Koszyczki wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni na 25 minut. Przed podaniem posypuję natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

29.01.2019 13:08
Koszyczki bardzo ładnie się prezentują. Nie korzystałam jeszcze z ciasta filo. Wygląda ciekawie, przypomina arkusz papieru albo cieniutką tortillę.

Babeczka35

27.01.2019 18:55
Ładnie wyglądają :)

Bożena Matuszczyk

23.01.2019 14:06
Fajny pomysł na koszyczki, które można napełnić innym nadzieniem.;) Pomysłowo i smacznie.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat