Przepis i sposób przygotowania na: korniszony
Na dnie słoika układamy liść chrzany, kwiat kopru, kilka plasterków marchewki, ząbek czosnku, gorczycę, następnie ciasno układamy ogórki, zalewamy wodą z octem, mocno zakręcamy i stawiamy dnem do góry
ogórki | 5 kg |
marchew | 5 sztuk |
woda | 4 szklanki |
ocet 10 % | 0.75 szklanki |
cukier | 0,75 szklanki |
sól | 2 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
pieprz | 10 ziarenek |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 kulki |
cebula | 1-2 sztuki |
liść chrzanu | 1 sztuka |
kwiat kopru | 1 sztuka |
Gorczyca biała cała Prymat | 0,5 łyżeczki |
czosnek | 1-2 ząbki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: