Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

korniszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 4 kg
ocet 10 % 1 szkl
woda 5 szkl
sól 3 łyżki
cukier 6 łyżek
marchewka do smaku
cebula do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
pieprz do smaku
koper do smaku
czosnek do smaku
chrzan do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: korniszony

Ogórki umyć. Do słoika włożyć świeży baldachim kopru, oraz 2 ząbki czosnku i kawałek chrzanu, ściśle układamy ogórki. Dodajemy plasterki marchewki, krążek cebuli, łyżeczkę gorczycy, 1 liść laurowy, po 2 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.

Zalewa: Ocet, wodę, sól i cukier gotujemy i zlewamy gorącą do słoików i do razu zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 min.

Jak widać na zdjęciach kolejność nie zawsze jest taka sama, jednak jeśli się wszystko zmieści jest ok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.02.2013 13:50
bardzo lubię
ewka1978 31.01.2013 15:44
bardzo lubię
ElizaT 31.01.2013 13:49
Wyglądają świetnie!
dodi 31.01.2013 13:42
muszę zrobić!
Bogumiła
Bogumiła 31.01.2013 13:29
super!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak