Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki z białą kiełbasą na Wielkanoc

5.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przekąski na Wielkanoc nie muszą być trudne w przygotowaniu. Sięgnijcie po przepis na koreczki z białej kiełbasy z chrzanem z żurawiną SMAK i jajkami przepiórczymi. 

Składniki:

Składniki:

kiełbasa biała 4 sztuki
jajka przepiórcze 20 sztuk
chrzan z żurawiną Smak 1 słoik
zioła świeże

Porada

Z świeżych ziół możecie wybrać szczypiorek, tymianek czy pietruszkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z białą kiełbasą na Wielkanoc

Przygotowując wielkanocne przekąski, szukajcie prostych przepisów, które będą nie tylko pyszne ale również pięknie wyglądające. Sięgnijcie po chrzan z żurawiną SMAK, który dzięki swojemu różowemu kolorowi będzie pięknie prezentował się jako dodatek w  przekąskach. W tej wielkanocnej przekąsce z białej kiełbasy potrzebujecie zaledwie 3 składników, które z pewnością w tym okresie macie w swojej kuchni. 

1. Kiełbasę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Gotową kiełbasę pokrój na plasterki o . grubości ok. 1 cm. 

2. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo i obierz ze skorupki.

3. Każdy plaster kiełbasy posmaruj chrzanem z żurawiną tworząc z niego pewnego rodzaju gniazdko. Ułóż w nim jajko i udekoruj świeżymi ziołami. 

Sprawdź wszystkie wielkanocne przepisy przygotowane przez markę SMAK i zainspiruj się -> LINK

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak