Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki z białą kiełbasą na Wielkanoc
Przygotowując wielkanocne przekąski, szukajcie prostych przepisów, które będą nie tylko pyszne ale również pięknie wyglądające. Sięgnijcie po chrzan z żurawiną SMAK, który dzięki swojemu różowemu kolorowi będzie pięknie prezentował się jako dodatek w przekąskach. W tej wielkanocnej przekąsce z białej kiełbasy potrzebujecie zaledwie 3 składników, które z pewnością w tym okresie macie w swojej kuchni.
1. Kiełbasę ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Gotową kiełbasę pokrój na plasterki o . grubości ok. 1 cm.
2. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo i obierz ze skorupki.
3. Każdy plaster kiełbasy posmaruj chrzanem z żurawiną tworząc z niego pewnego rodzaju gniazdko. Ułóż w nim jajko i udekoruj świeżymi ziołami.