Sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami i jajkami przepiórczymi w koszulkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    100 g
  • kaczka

    1 pierś wędzona
  • jajka przepiórcze

    12 szt.
  • ocet winny

    50 ml
  • truskawki świeże

    8 szt.
  • orzechy pekan

    50 g
  • miód wrzosowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku zagotować 500 ml wody z octem winnym. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wybijać do niej partiami jajka, najlepiej po 3 szt. Gotować około 30 sekund, a następnie zahartować w wodzie z lodem. Czynność tą powtórzyć trzykrotnie.
Na talerzu ułożyć umytą rukolę, plastry wędzonej kaczki, jajka przepiórcze w koszulkach, cząstki truskawek i orzechy pekan. Całość skropić miodem i podawać z chrupiącym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 28.12.2014 14:08
Ciekawe połączenia . Musi być bardzo dobra
marcia7 16.04.2014 21:53
dobra nowość na święta
Magula 11.04.2014 08:40
Rewelacyjny przepis
Ola1984 11.04.2014 07:11
Fantastyczne połączenie smaków.
Jusiaa 10.04.2014 16:05
fajnie wyglada.
IlonaAlbertos 10.04.2014 11:50
Wspaniała sałatka, smaczna, lekka, idealna na wiosnę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat