Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka 1 kg
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka

Kroki postępowania

1
ziemniaki ugotować, gorące zmiażdżyć tak aby powstała z nich jednolita masa. Dodać jajko i 0,5 kg mąki.
Krok 1 - kopytka foto
2
zagnieść masę i dodać mąki jeśli to konieczne. Masa nie powinna kleić się do rąk. formować ruloniki i pokroić w taki sposób jak jest to pokazane na zdjęciu.
Krok 2 - kopytka foto
3
gotować w osolonej wodzie, ja dodaje do wody odrobinę oleju aby się nie posklejały. W momencie gdy kopytka wypłyną na wierzch to znaczy że są ugotowane.
Krok 3 - kopytka foto
4
gotowe kopytka można podawać na różne sposoby. Z cebulą lub z sosem grzybowym.
Krok 4 - kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 23.10.2012 22:14
bardzo lubię takie kopytka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak