Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
marchewka 2 sztuki
kożeń pietruszki 1 sztuka
seler 1mały kawałek
por 1mały kawałek
koperek świeży 2-3 pęczek
kostka rosołowa 1 sztuka
ziemniaki 5-6 sztuk
jajko 4 sztuki
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
woda 3 l
śmietana do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: koperkowa

Mięso dokładnie umyj pod zimną bieżącą wodą i zalej 3 litrami zimnej wody. Wodę z mięsem doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i szumuj. Po szumowaniu dodaj obraną i umytą włoszczyznę i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz wszystkie przyprawy, gotuj jeszcze przez około 30-40 minut. Między czasie wstaw jajka i ugotuj je na twardo, posiekaj też również koperek. Gdy mięso, warzywa, ziemniaki są już miękkie dodaj posiekany koperek. gotuj jeszcze około 10-15 minut. Na koniec dodaj śmietanę, tylko uważaj by się nie zważyła. wkrój też wcześniej ugotowane jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 30.09.2013 23:24
smaczna zupa
Seba 01.07.2013 09:06
uwielbiam koperkową
gosia56 18.06.2013 11:20
pyszna taka zupka
Izabela77 10.06.2013 19:39
lubię zupę koperkową
caralajna 05.06.2013 07:29
uwielbiam koperek, ale zupy koperkowej jeszcze nie gotowałam, pomysł mi się podoba
Ewa104 04.06.2013 09:23
Nigdy nie dodawałam jajek do koperkowej.To dla mnie nowość.No i ziemniaki dodaję pod koniec gotowania,bo 30-40 minut to za długo jeśli chodzi o pokrojone w kostkę.Ale to jeśli chodzi o moją wersję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak