Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konserwowe patisony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek
koper
cebula
ocet ¼ l
sól 3 łyżki
cukier 10 łyżek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
patison kilka szt
Zalewa: 2,5 l
woda 2,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Konserwowe patisony

Kwiatki patisonów ułożyć w słoikach z dodatkiem kopru, po 2 ząbkach czosnku na słoik, plasterkiem cebuli. Z podanych składników przygotować zalewę i zalać nią patisony. Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 14.12.2011 12:11
pycha
iwa643 10.10.2010 07:43
lubie patisonki zawsze kupuje jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak