Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jabłek i kiwi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
kiwi 5 sztuk
woda 1,5 litra
mięta 3 gałązki
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jabłek i kiwi

Wstawiamy w garnku 1,5l wody i zagotowujemy. W tym czasie obieramy jabłka, usuwamy gniazda i kroimy na cząstki, kiwi również obieramy i kroimy. Pokrojony kiwi wrzucamy do gotującej się wody, po 10 minutach dodajemy jabłka. Całość gotujemy aż kiwi zmieni kolor i będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy miód oraz listki mięty (nie wszystkie - część zostawiamy na później). Jeszcze gorący kompot blendujemy tak by nie pozostał żaden owoc w całości. Kompot przelewamy do dzbana i dodajemy pozostałe listki mięty w całości. Można pić jeszcze gorący, ale również rewelacyjnie smakuje na zimno :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.04.2015 07:48
Bardzo fajne połączenie. Orzeźwiający napój.
odjechana 28.04.2015 22:15
W takim razie polecam! :)
Cynamonka 28.04.2015 21:12
Ooo nigdy nie myślałam o tym, żeby robić kompot z kiwi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak