Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szpinak baby
100 gramów -
kiwi
2 sztuki -
jabłko
1 sztuka -
woda gazowana
200 mililitrów -
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Zielone smoothie
1. Owoce oraz liście szpinaku dokładnie opłukać i odstawić do osuszenia.
2. Kiwi obrać i pokroić na kawałki.
3. Z jabłka wykroić gniazda nasienne, jednak pamiętać aby zostawić skórkę, która nada kwasowości, i pokroić.
4. Owoce wrzucić do blendera, zalać wodą i dosypać płaską łyżeczkę imbiru.
5. Całość blendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Komentarze (0)