Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa zupa jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 3 szt
ziemniaki 2 szt
seler naciowy 1 łodyga
cukinia 2 szt
ziemniaki 2 szt
masło 4 łyżki
bulion warzywny 1,5 l
sól i pieprz d/s
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa zupa jarzynowa

Cebulę i marchewki obrać, umyć i pokroić w krążki. Seler oczyścić, umyć i pokroić drobno. Cukinię oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić.
Masło rozgrzać w dużej, głębokiej patelni i wrzucić warzywa. Mieszając, dusić 5 minut, następnie wlać bulion warzywny. Zupę gotować 30 minut, aż warzywa staną się miękkie.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać dekoracyjnie posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak