KOLOROWA SURÓWKA Z PEKINKI DO OBIADU LUB GRILLA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    0,5 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • koper świeży

    0,5 pęczku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet winny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Kapustę posiekać, ogórka, rzodkiewki i paprykę umyć. Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę a rzodkiewki w kawałeczki lub grube plasterki. Wszystkie składniki wymieszać w misce razem z siekanym koperkiem. Polać sosem z podanym składników, doprawić solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
2milutka 06.07.2015 17:50
smacznie i kolorowo:)
bietka 06.07.2015 17:41
pyszna sałatka :)
Monika-twin 06.07.2015 17:20
SMACZNA I ZDROWA SAŁATKA.
Franciszek 06.07.2015 16:05
Świetny przepis
Łukasz15 06.07.2015 15:51
smaczna i zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat