Kolorowa kasza jęczmienna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    3/4 szklanka
  • cebula

    1 mała
  • pieczarki

    4 średnie
  • kiełbasa wiejska

    10-15 dag
  • zielona papryka (świeża)

    1/4
  • żółta papryka

    1/4
  • masło klarowane

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • papryka czerwona

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kolorowa kasza jęczmienna foto
Kaszę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki również obieramy i kroimy w średnią kostkę, przesmażamy razem z cebulą na rozgrzanym maśle. Dodajemy pokrojoną w drobną kostę kiełbasę i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Kolorowa kasza jęczmienna foto
Papryki umyte i pokrojone w cienkie paski o długości około 1,5-2 cm dodajemy do pozostałych składników, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Kolorowa kasza jęczmienna foto
Dorzucamy ugotowaną kaszę, doprawiamy do smaku jarzynką i pieprzem.
Krok 4 - Kolorowa kasza jęczmienna foto
Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 27.12.2011 23:13
ładnie się prezentuje
ewasylwia 23.12.2011 12:05
pięknie podane
Beatris 21.12.2011 16:21
Pięknie wygląda i pewnie tak smakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat