Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa jajecznica

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
pomidor 2-3 szt
cebula 1/2 szt
papryka 1/2 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa jajecznica

Pomidora opłukać i pokroić. Paprykę oczyścić, opłukać i pokroić. Cebulę pokroić i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać pomidora i paprykę. Przez chwilę dusić. Jajka wybić na miseczkę wymieszać. Wylać na patelnię, doprawić do smaku. Smażyć do ścięcia jajek wg własnych upodobań. Papryki można użyć w kawałkach w różnych kolorach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 21.02.2013 09:50
dziękuję
Noruas 20.02.2013 23:55
Ty masz jednak lepszą nazwę :P Bardzo optymistyczne śniadanie
marcia7 20.02.2013 23:39
ja ją nazywam śmieciara:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak