Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl szpinakowo-ogórkowy z awokado

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

baby szpinak świeży 45 g
ogórek świeży 1/2 sztuki
awokado 1/2 sztuki
sok pomarańczowy 100 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl szpinakowo-ogórkowy z awokado

Awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę i kroimy na kawałki. Ogórka obieramy i kroimy w grube plastry. Do wysokiego naczynia wrzucamy szpinak, pokrojonego ogórka i awokado. Zalewamy wszystko sokiem pomarańczowym i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec, opcjonalnie można dodać szczyptę soli. Podane proporcje pozwalają uzyskać około 200ml koktajlu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 17.12.2013 16:27
same witaminki ! super kolorek :)
brioszka 29.11.2013 12:58
uwielbiam takie bomby witaminowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak