Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl krewetkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

krewetki tygrysie 250 g
ketchup 5 łyżek
majonez 5 łyżek
mieszanka sałat 1 opakowanie
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl krewetkowy

Krewetki rozmrozić, wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną masła, smażyć krótko i od razu gdy się zaróżowią, zdjąć z ognia, ostudzić.
Sałatę umyć i odsączyć. ułożyć obficie na talerzu lub w salaterce. Przygotować sos z 5 łyżek ketchupu i 5 łyżek sosu do sałatek (można użyć majonezu). Wymieszać dokładnie. Sałatę polać sosem (ilośc sosu zleży od nas). Na wierzch ułożyć krewetki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 03.04.2013 10:21
co prawda wygląda bardzo ładnie ale ja chyba się nie skuszę ..
Aleksandraa 23.03.2013 19:56
super uwielbiam krewetki
sanielcia 22.03.2013 13:55
Wygląda pysznie
Bernadeta1 22.03.2013 00:24
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak