Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kociołek ziemniaczany z kapustą i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 550 gram
czosnek 2 ząbki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
kiełbasa wiejska 85 gram
oliwa 4 łyżki
sól i pieprz 1 szczypta
endywia 350 gram
chleb 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kociołek ziemniaczany z kapustą i kiełbasą

Ziemniaki obrałam, umyłam i pokroiłam w cienkie plasterki. Wrzuciłam do rondla. Wlałam 1 litr zimnej wody i doprowadziłam do wrzenia. Czosnek obrałam, pokroiłam w plasterki i dodałam do gotujących się ziemniaków. Częściowo przykryłam i gotowałam ziemniaki 7-10 minut. Kapustę opłukałam, pokroiłam liście w paski szerokości ok.1 cm. Gdy ziemniaki były miękkie, rozgniotłam je z wodą. Wrzuciłam do nich kapustę i suszony koperek. Doprowadziłam do wrzenia i gotowałam jeszcze 7 minut. Kiełbasę pokroiłam w cienkie plasterki. Zdjęłam rondel z ognia i ponownie rozgniotłam wszystko na puree.Doprawiłam zupę solą i pieprzem oraz oliwą. Na wierzch przybrałam pokrojoną kiełbasą.Podawałam ze świeżym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 08.08.2012 20:36
ale zdjęcie to raczej zeskanowane..... znowu kombinujesz...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak