Knedliczki z sosem pieczarkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • knedliczki

    1 opakowanie
  • pieczarki

    4
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • pieprz

    szczypta
  • kostka Kucharek grzybowa

  • cebula

    1
  • śmietana

    2 łyżki
  • płatki papryczki

    szczypta
  • olej

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • kminek

    szczypta
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Knedliczki z sosem pieczarkowym foto
Na rozgrzanym oleju podsmażyć poszatkowaną cebulę, następnie dodać pokrojone pieczarki. W szklance wody rozpuścić kostkę grzybową i przelać na patelnię. Oprószyć ziołami i pieprzem. Pod koniec dodać śmietanę i zagęścić mąką.
Krok 2 - Knedliczki z sosem pieczarkowym foto
Knedliczki umieścić na parze na ok. 10 min.
Krok 3 - Knedliczki z sosem pieczarkowym foto
Knedliczki podawać polane sosem pieczarkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
lara 28.07.2013 16:26
knedliczki to super dodatek do gulaszy
Sroczka 18.03.2013 21:19
Bardzo smakowicie wyglądają.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat