Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KNEDLE SZPINAKOWE Z SEREM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka czerstwa 200 g
szpinak 150 g
jajko 2 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
ser żółty starty 1 łyzka
natka pietruszki 1 łyzka
olej do smażenia 1 łyzka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: KNEDLE SZPINAKOWE Z SEREM

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Miąsz z bułek drobniutko siekamy, skrapiamy odrobiną wody.

Szpinak wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy 2 minuty, odcedzamy, studzimy, miksujemy z jajkami.

Dodajemy sól, pieprz, gałkę , posiekany czosnek, i pietruszkę, a następnie wlewamy do bułek.

Wrzucamy przesmażoną na oleju cebulę, dosypujemy bułkę tartą i starty ser – wszystko razem dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na 15 minut.

Formujemy kuleczki, gotujemy ok. 5 minuty we wrzątku.

Podajemy z przesmażoną na maśle cebulą i prażonymi orzechami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 29.11.2015 08:40
Fajny pomysł na szpinak :)
Wiktoria29 28.11.2015 21:05
ciekawy sposób na knedle
Kolorowa 28.11.2015 18:21
Takich knedli jeszcze nie widziałam, super ;)
joannaa24 28.11.2015 10:50
Fajny pomysł
luna76 28.11.2015 10:38
wspaniały pomysł! :)
Mniam 28.11.2015 07:52
Takie knedle to ja bardzo lubię :)
Andrzej132 27.11.2015 19:53
fajny przepis
cukiereczek 27.11.2015 16:24
bardzo ciekawy przepis
Maridka19 27.11.2015 14:01
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak