Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
jajko 1 szt
sól 1 łyżka
woda
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
ser biały 15 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z serem

Kroki postępowania

1
Z mąki, jajka, soli i wody robimy ciasto. Wody dajemy tyle, aby ciasto było twardsze niż na pierogi.
2
Ciasto rozwałkowujemy dość cienko.
Krok 2 - Kluski z serem foto
3
Z rozwałkowane ciasto kroimy na szerokość pięciu centymetrów i z każdego takiego paska kroimy nożem kluski. Wrzucamy je na osoloną gotującą wodę. Gotujemy 10 minut.
Krok 3 - Kluski z serem foto
4
Ugotowane kluski, maścimy usmażona na rumiano cebulką na maśle i dodajemy pokruszony ser biały.
Krok 4 - Kluski z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.06.2013 07:45
ciekawe, nie jadłam takich
Ewelina47 06.05.2013 09:37
pychotka takie klusie
Kate131 07.03.2013 08:45
tradycyjny dobry obiadek
cooleczka 28.02.2013 10:47
moja babcia takie robiła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak