Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski z mąki orkiszowej z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
przyprawy
mąka orkiszowa

Przepis i sposób przygotowania na: kluski z mąki orkiszowej z serem

Przygotowujemy ciasto jak na pierogi z mąki orkiszowej z jajka, wody i odrobinę soli. Wałkujemy cienko dzielimy na paski następnie posypujemy każdy i tniemy nożem na paseczki (grubość wedle uznania). Kluski gotujemy w osolonej wodzie,aż będą miękkie. Ciasto jest ciemniejsze niż z mąki przennej.
Cebule kroimy w kostkę i smażmy na złoto. Wszystko razem mieszamy i dodajemy biały ser.
Szybki sposób na obiad. Polecam orkiszowe, są stanowczo lepsze niż z pszennej :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.07.2013 16:58
podoba mi się
Marta1986 21.09.2012 16:24
super
Lemon 21.09.2012 16:24
pycha
Pietruszka 21.09.2012 16:19
smaczne
Rafał10 21.09.2012 16:02
Pychota!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak