Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką

Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    2 łyżki
  • łopatka wieprzowa

    50 dkg
  • jajka

    1 sztuka
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Obrane pieczarki zetrzeć na grubych oczkach.
Krok 2 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Cebulkę pokroić w kostkę.
Krok 3 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim cebulę dodać pieczarki. Smażyć razem kilka minut.
Krok 4 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Krok 5 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Dodać jajko, bułkę tartą oraz przyprawy.
Krok 6 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Wyrobić jednolitą masę.
Krok 7 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Do mięsa dodać ostudzone pieczarki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Krok 8 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Wyrobić jednolitą masę.
Krok 9 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Uformować pulpeciki, przełożyć je do parowaru. Gotować około 30-35 minut.
Krok 10 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Ugotowane przełożyć na talerz i podawać.
Krok 11 - Klopsiki z parowaru z pieczarkami i natką  foto
Można podawać z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

28.03.2014 17:29
pyszny obiad podano

Beatris

28.03.2014 13:49
Taki obiadek zjadłabym z przyjemnością:)

luna76

28.03.2014 10:23
Bardzo apetyczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat