Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klarowny bulion warzywny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
marchewka 4 szt
sałata chrupiąca 1/2 szt
seler naciowy 3 szt
lubczy 1 szt
kapusta włoska 3 liście
pietruszka zielona 1/2 pęczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 2 szt
por 1 szt
pieprz 5 ziaren
sól 1 łyżka
woda 1500 ml
tymianek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Klarowny bulion warzywny

Wszystkie warzywa oczyścić i pokroić w kawałki a liściowe posiekać.Włożyć warzywa do dużego garnka, dodać przyprawy i zalać zimną woda. Dotować na malutkim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć wszystkie szumowiny i gotować pod przykryciem przez około 50 minut. Uważać aby nie gotował się zbyt szybko. Po około 50 minutach odcedzić przez sito i wystudzić. Można zamrozić lub przechowywać w lodówce do tygodnia czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak