Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszona kapusta z włoskimi suszonymi prawdziwkami...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
woda 4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
cebula 2 sztuki
olej 1/4 szklanki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: kiszona kapusta z włoskimi suszonymi prawdziwkami...

Kroki postępowania

1
kapustę kiszoną pokroić na drobniej i zagotować

dodać ziele angielskie, suszone włoskie prawdziwki opłukać i wkruszyć do kapusty

gotować pod przykryciem z 30 minut

włoskie prawdziwki są bardziej aromatyczne od naszych prawdziwków
Krok 1 - kiszona kapusta z włoskimi suszonymi prawdziwkami... foto
2
na oleju zeszklić na złoto cebulę pokrojoną w kostkę, do smaku ją posolić
Krok 2 - kiszona kapusta z włoskimi suszonymi prawdziwkami... foto
3
cebulę dodać do kapusty, do smaku dodać maggi, pieprz mielony, cukier i wymieszać

gotować bez przykrycia co jakiś czas mieszając ze 20 minut do odparowania wody
Krok 3 - kiszona kapusta z włoskimi suszonymi prawdziwkami... foto
4
kapusta jest smaczna i do obiadu i do pieczywa na kolację.......SMACZNEGO!!!
Krok 4 - kiszona kapusta z włoskimi suszonymi prawdziwkami... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 27.12.2013 09:45
na pewno smaczna
Norgiusz 08.03.2013 19:26
cos dla mnie
Bernadeta1 25.02.2013 00:49
pyszne
IwonaKa 25.02.2013 00:29
mniam,z takimi grzybkami to musi smakowac wybornie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: