Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki drobiowe z brokułą i fetą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pojedyńcze filety z kurczaka
1 świeża brokuła
pół kostki fety
jajko
tłuszcz do smażenia
ulubione przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki drobiowe z brokułą i fetą

Brokułę umyć i ugotować w osolonej wodzie na miękko. Wystudzić. W umytej i osuszonej piersi z kurczaka zrobić kieszonkę. Włożyć do środka trochę różyczek brokuły i plasterek fety. Można spiąć wykałaczką, żeby nadzienie nie wypłynęło. Całość obtoczyć w mące, w roztrzepanym jajku i bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu aż do zarumienienia. Najlepiej podawać z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 29.04.2013 11:25
wyglądają cudownie
babajaga1969 20.03.2013 14:45
pyszna pierś
Janina 20.03.2013 13:45
Bardzo smaczne
msmors 20.03.2013 13:44
ciekawe danie
Paolcia 20.03.2013 12:56
bardzo apetycznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak