Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasiana kasza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 woreczek
cebula 1 szt
kiełbasa 1 laseczka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasiana kasza

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i nakrywamy . Kiełbasę obieramy z flaka. Kroimy w plasterki i rozdrabniamy widelcem ,prawie na miazgę . Na patelni na odrobinie masła podsmażamy posiekaną bardzo drobno cebulkę . Dodajemy kiełbasę rozdrobioną i podsmażamy . Dodajemy ugotowaną kaszę .Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Podajemy na ciepło z ketchupem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 28.09.2012 12:43
na początku myslałam ze to wiśnie na wierzchu hihi
iwa643 28.09.2012 06:48
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak