Przepis i sposób przygotowania na: Kebab po studencku
2. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę.
3. Cebulę obieramy i kroimy w paseczki.
4. Sałatę myjemy i wybieramy ładne, duże liście.
5. Przyrządzamy sos czosnkowy: mieszamy kilka łyżek jogurtu naturalnego i majonezu wraz z gotowym sosem sałatkowym czosnkowym. Do smaku możemy dodać również ząbek posiekanego czosnku.
6. Podgrzewamy placki na tortillę: rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu!) i kładziemy placek dosłownie na minutkę, aby stał się ciepły. Nie radzimy robić tego w mikrofali, bo placek zrobi się wtedy gumowy.
7. Podgrzany placek smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy na niego kilka liści sałaty, kawałki piersi z kurczaka, pokrojone pomidory i cebulę. Placek składamy według własnego uznania.
Danie jest bardzo proste, ale jakie pyszne! Gwarantujemy, że żaden Turek nie zrobi takiej pyszności… :)