Kebab po studencku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • zielona sałata

  • pomidor

    3
  • tortilla

    4-6 sztuk
  • sos czosnkowy

  • jogurt naturalny

  • majonez

  • Przyprawa -Kebab-Gyros

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na kawałeczki. Obtaczamy ją w przyprawie Kebab i smażymy na patelni z odrobiną oleju.

2. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę.

3. Cebulę obieramy i kroimy w paseczki.

4. Sałatę myjemy i wybieramy ładne, duże liście.

5. Przyrządzamy sos czosnkowy: mieszamy kilka łyżek jogurtu naturalnego i majonezu wraz z gotowym sosem sałatkowym czosnkowym. Do smaku możemy dodać również ząbek posiekanego czosnku.

6. Podgrzewamy placki na tortillę: rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu!) i kładziemy placek dosłownie na minutkę, aby stał się ciepły. Nie radzimy robić tego w mikrofali, bo placek zrobi się wtedy gumowy.

7. Podgrzany placek smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy na niego kilka liści sałaty, kawałki piersi z kurczaka, pokrojone pomidory i cebulę. Placek składamy według własnego uznania.

Danie jest bardzo proste, ale jakie pyszne! Gwarantujemy, że żaden Turek nie zrobi takiej pyszności… :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 25.07.2012 19:31
smaczny
Hanna5 25.07.2012 13:11
mniam, od razu jeść
ewka1978 25.07.2012 11:42
super
Paweł10 25.07.2012 11:41
pychotka
Gosposia 25.07.2012 11:22
Super aż ślinka cieknie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat