Naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta - Krok po kroku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • usmażonych naleśników, doprawi

    8 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidory suszone Smak

    2 łyżki
  • szpinak

    400 g
  • ser feta

    100 g
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • majonez

    5 łyżek
  • jogurt naturalny

    5 łyżek
  • lub

  • Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat

  • jogurt naturalny

  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta - Krok po kroku foto
Na oleju podsmażyć cebulę na złoty kolor. Następnie dodać szpinak, suszone pomidory, czosnek granulowany i ser feta.
Krok 3 - Naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta - Krok po kroku foto
Całość wymieszać i doprawić do smaku przyprawą do potraw Kucharek.
Krok 4 - Naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta - Krok po kroku foto
Na rozłożone naleśniki nałożyć farsz serowo-szpinakowy i dokładnie zrolować.
Krok 5 - Naleśniki z farszem ze szpinaku i sera feta - Krok po kroku foto
Tak przygotowane naleśniki obsmażyć na patelni i podawać z sosem sałatkowym czosnkowym lub Party Dipem czosnkowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
renix5 10.02.2014 19:43
to jest to!!!!pycha!:)
wedith1 05.01.2014 12:53
Uwielbiam serowo szpinakowe naleśniki!
Jula 31.08.2013 08:23
pyszniutkie nalesniki :)
Kolorowa 16.07.2013 19:19
Genialny sposób podania...jak na Doradce przystało !
arbuzowo 16.07.2013 14:03
Fajny przepis na szybkie danie
Rafał10 16.07.2013 11:11
Ale ślicznie wyglądają. Farsz bardzo mi się podoba :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat