Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

katsudon

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 1 szt
ryż ugotowany 100 gr
jajko 2 szt
sos sojowy
papryczka chili 1 szt
kurkuma
Imbir mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
ząbek czosnku
sól i pieprz

Porada

Jeden Kotlet wystarcza na dwie porcje.

Przepis i sposób przygotowania na: katsudon

Kotlet shabu pokroić w drobną kostkę przyprawić solą i pieprzem. Jedno jajko wykorzystać do panienki. Bułkę tartą wymieszać z łyżką kurk umysł i łyżką imbiru. Kawałki kotleta otoczyć w jajku a następnie w bułkę. Rozgrzać tłuszcz na dwóch patelniach na jednej smażyć kotleciki przez 5 minut a na drugiej ryż z sosem i czosnkiem. Nałożyć ryż do miski a na nim kotleciki. Usmażyć jajko i położyć obok mięsa na ryżu. Zetrzeć trochę nawierzch papryczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 12.03.2017 17:00
Katsudon to popularne japońskie danie składające się z ryżu, panierowanego w chlebie wieprzowego kotleta oraz jajecznicy z warzywami. .:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak