Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszotto z borowikami, rukolą i sadzonym jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
papryka czerwona 1
papryka żółta 1
szalotka 1
czosnek 2 ząbki
sos ostrygowy 3 łyżki
ocet ryżowy 1 łyżka
trawa cytrynowa pół
imbir starty do smaku
szczypiorek
sos sojowy 4 łyżki
sól do smaku do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
ryż 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszotto z borowikami, rukolą i sadzonym jajkiem

Kaszę gotujemy al dente w osolonej wodzie (jak na opakowaniu), w międzyczasie zalewamy nasze grzyby wrzątkiem, dodajemy do kaszy i chwilę jeszcz gotujemy. Układamy na talerzu, na wierzch kładziemy świeżą rukolę i jajko sadzone, wszystko skrapiamy oliwą i octem winnym, posypujemy solą himalajską i kolorowym pieprzem, można także dodać listki bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak