Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka kukurydziana z musem bananowo-brzoskwiniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 2 łyżki
woda 100 ml
brzoskwinia 1 średnia
banan 0,5 małego
mleko modyfikowane
masło 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka kukurydziana z musem bananowo-brzoskwiniowym

Kaszę kukurydzianą gotujemy na wodzie z dodatkiem masła. Studzimy. Dodajemy mleko modyfikowane adekwatne do wieku dziecka, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Dziecku, które już je 'normalne' krowie mleko można ugotować kaszę na mleku.

Owoce dokładnie myjemy, polewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Rozdrabniamy blenderem na gładką masę.

Wystudzoną kaszę przekładamy do szklanki lub pucharka, na wierzch wylewamy mus owocowy.

Jeśli dziecko jest uczulone na mleko krowie zamiast masła dodajemy do kaszy delikatną oliwę.

Kaszkę podaję na drugie śniadanie lub podwieczorek. Z podanych proporcji wychodzą dwie porcje dla półroczniaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 24.04.2014 15:48
to może być dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak