Kaszanka z ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szklanki czerwonego wytrawnego wina

    1/2
  • cebula

    1
  • tymianek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziemniaki

  • kasza

    4 kawałki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, gotujemy w mundurkach na półmiękko. Studzimy, obieramy, kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy na krążki. Porcję ziemniaków i cebuli układamy na natłuszczonej foli aluminiowej. Posypujemy solą ,pieprzem i tymiankiem, skrapiamy olejem. Kładziemy na ruszcie pieczemy aż zaczną się rumienić. W czasie pieczenia warzywa co jakiś czas delikatnie mieszamy. Obok na ruszcie kładziemy kaszankę. Pieczemy ją około 8 min., co jakiś czas obracając i polewając winem. Podajemy razem z warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 31.03.2011 11:22
super
Allice 24.03.2011 10:11
świetne danie :)
anja3107 14.11.2010 19:08
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat