Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka w panierce

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 3 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka w panierce

Kroki postępowania

1
Kaszankę obieramy z osłonek przecinamy na części.
Krok 1 - Kaszanka w panierce foto
2
Każdy kawałek kaszanki obtaczamy w mącę.
Krok 2 - Kaszanka w panierce foto
3
Kazdy kawałek obtaczamy w jajku.
Krok 3 - Kaszanka w panierce foto
4
następnie każdy kawałek obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Kaszanka w panierce foto
5
Smazymy na oleju.
Krok 5 - Kaszanka w panierce foto
6
podajemy na ciepło do obiadu.
Krok 6 - Kaszanka w panierce foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.10.2013 12:49
Rewelacja :)
IwonaKa 24.09.2013 00:09
takiej jeszcze nie jadłam,świetny pomysł
Aannkaa82 07.08.2013 18:46
Ja nie lubie kaszanki ale mój mąż owszem, muszę mu zrobić w takiej wersji. Wygląda dużo bardziej apetycznie niż tak zwyczajnie podsmażona ;).
Róża1 29.05.2013 11:58
naprawdę super pomysł:-)
tomek18 24.01.2013 09:54
podoba mi się to
Łukasz15 21.01.2013 22:26
Fajny pomysł
gosia56 05.12.2012 11:23
tak podana kaszanka nabierze całkiem innego smaku polecam.
olkaaa 27.11.2012 08:12
jeszcze tak nie robiłam
Joanna83 24.11.2012 00:00
kaszankę lubię,w panierce nie jadłam :)
Beatris 23.11.2012 22:00
Nie wpadłam jeszcze na to, żeby panierować kaszankę. Ale podoba mi się ten pomysł i z chęcią go wypróbuję.
gusia1000 23.11.2012 17:15
Fajny pomysł, by tak ją zrobić.
Poison1988 23.11.2012 15:02
w panierce nigdy nie robiłam, świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak