Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z podgrzybkami i warzywami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasz jęczmienna 1 szklanka
olej rzepakowy 1 do smaku
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
sól, pieprz 1 do smaku
majernaek 1 łyżeczka
pietruszka natka 5 gałazek
warzywa 450 mix
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat 1 łyżeczka
podgrzybki 20 dkg
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z podgrzybkami i warzywami

Kroki postępowania

1
Kaszę płuczę zimną wodą, przesypuje do garnka , wlewam dwie szklanki wody, dodaję łyżkę oleju.Kasza musi wchłonąć wodę po zagotowaniu, wstawiam ją pod koc na 40 minut.
Krok 1 - Kasza z podgrzybkami i warzywami foto
2
Cebule kroję w piórka i przesmażam na patelni na oleju. Dodaje podgrzybki i dalej przesmażam. Doprawiam sola, pieprzem. wlewam śmietanę , dodaję majeranek. Nie zagotowuję już śmietany. Warzywa przesmażam na patelni na oleju, doprawiam przyprawa do potraw chińskich.
Krok 2 - Kasza z podgrzybkami i warzywami foto
3
Na talerz wykładam kasze, dodaje warzywa, i polewam grzybami z sosem. Dekoruję pietruszką zieloną.
Krok 3 - Kasza z podgrzybkami i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.01.2014 21:25
smakowicie wygląda!!!
gosia56 14.01.2014 14:10
pyszne jedzenie
pierniczkowo 13.01.2014 10:58
pyszne zdrowe danie :)
Olga_SK 12.01.2014 20:22
Danie pełne aromatów :)
Mniam 12.01.2014 17:36
Doskonale podana kasza. Samo zdrowie. Smakowałaby mi w 100%, bo taką właśnie lubię. Kiedyś jak nie byłam uzależniona od tego co domownicy lubią, kaszę jadłam prawie codziennie.
jasiek 11.01.2014 17:33
supet grzybowe
Romanowka 11.01.2014 16:41
Wspaniale wygląda, z pewnością równie wspaniale smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak