Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z lekkim gulaszem z schabu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka wołowa 2 szt
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej 1 łyżka
cebula 1 szt
kiełki brokuła
masło 1 łyżka
kasza jęczmienna 1 perłowa
schab 1/2 (z polędwiczką)
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z lekkim gulaszem z schabu

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy doprawiamy przyprawą uniwersalną i łyżka masła .Mieszamy i odstawiamy ,żeby nie ostygła.
Schab i polędwiczkę odkrawamy od kości. Mięso kroimy w kosteczkę. Do mięsa dodajemy 2 łyżki oleju , wyciśnięty czosnek, paprykę słodką ,pokrojona cebulę i pieprz mieszam. Odstawiamy do lodówki na pok 1 godzinę. Następnie całość wysypujemy na gorącą patelnie -smażymy. Dodajemy 2 kostki wołowe i podlewamy wodą gotujemy ,aż powstanie ładny sos. Podajemy z kaszą i kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 02.05.2013 09:57
przepysznie wygląda
Adamorek 12.01.2013 09:25
świetnie pasuje do kaszy
iwa643 12.01.2013 07:53
Mój pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak