Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1/4 kg
masło 2 łyżki
sól do smaku
grzyby suszone 5 dag
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza z grzybami

Suszone grzyby wsypujemy do miseczki i zalewamy wodą, pozostawiamy całą noc. W garnku mieszamy suchą kaszę z namoczonymi grzybami i zalewamy wodą z moczenia grzybów, solimy do smaku. Gotujemy na małym ogniu aż składniki będą miękkie czyli około 30 minut. Gdy kasza wchłonie cały płyn dodajemy masło i przyprawiamy mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 26.02.2014 08:13
ale pyszności :)
adelajda 25.02.2014 17:16
super połączenie :)
Pomocnik 25.02.2014 15:12
pyszne danie
Mniam 25.02.2014 14:01
Rewelacyjne danie dla miłośników kaszy, czyli dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak