Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza perłowa z zielona papryką i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 2 szt
pieczarki 15 dag
cebula 1/2 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
sos sojowy
kasza 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza perłowa z zielona papryką i pieczarkami

Kaszę perłową gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Paprykę myjemy usuwamy nasiona i kroimy w paseczki. pieczarki myjemy kroimy . Na patelni na maśle lub oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę .Dodajemy pieczarki i paprykę smażymy. Kiedy warzywa robią się miękkie dodajemy kasze . Mieszamy .Doprawiamy solą ,pieprzem ,sosem sojowym i wyciśniętym czosnkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 23.11.2012 22:02
jak na obiad to musiałabym jeszcze coś do tego dodać.
rosik93 22.11.2012 23:15
mniam
gosia1988 22.11.2012 09:22
smakowicie wygląda - chyba dzisiaj na obiad zrobię :)
iwa643 22.11.2012 09:14
Polecam na lekki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak