Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza pęczak z brązowymi pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szklanka
cebula 1 średnia
szczypiorek 3 łodyżki
śmietana 18 proc 2 łyżki
pieczarki brązowe 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza pęczak z brązowymi pieczarkami

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Cebulkę i szczypiorek siekamy i podsmażamy na oliwie z oliwek kilka minut, aż cebulka się zeszkli.
Dodajemy pokrojone w plasterki brązowe pieczarki i dusimy kilka minut. Dodajemy zahartowaną śmietanę i przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.05.2017 17:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak