Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza Pęczak jeczmienny z suszonymi warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
masło 1 łyżka
warzywa suszone 1\3 szklanki
pęczak 1 szklanka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza Pęczak jeczmienny z suszonymi warzywami

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody i dodajemy pół kostki rosołowej.
Krok 1 - Kasza Pęczak jeczmienny z suszonymi warzywami foto
2
Gdy kostka się rozpuści do wrzątku wsypujemy szklankę kaszy i gotujemy do momentu wchłonięcia całej wody przez kasze.
Krok 2 - Kasza Pęczak jeczmienny z suszonymi warzywami foto
3
W trakcie gotowania kaszy wsypujemy suszone warzywa i dodajemy łyżkę masła.
Krok 3 - Kasza Pęczak jeczmienny z suszonymi warzywami foto
4
Kaszę gotujemy na wolnym ogniu, aż kasza wchłonie wodę.
Krok 4 - Kasza Pęczak jeczmienny z suszonymi warzywami foto
5
Kaszę podajemy z ulubionym mięsem i surówką.
Krok 5 - Kasza Pęczak jeczmienny z suszonymi warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 05.02.2014 12:45
Bardzo smaczny dodatek do obiadu :)
fotoviderek 29.01.2014 07:25
Samo zdrowie :)
Agnieszka-87-25 21.01.2014 13:54
mniam pycha
pawel123 21.01.2014 13:20
ale smakołyki :-))
mysza75 21.01.2014 12:33
Fajny zdrowy obiadek :-)
bogusia19 21.01.2014 12:25
fajny pomysł na kaszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak