Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z żurawiną i serem żółtym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żurawina 4 łyżki
kasza jęczmienna 1 szklanka
kiełbasa wędzona 15 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion 1 szklanka
białe wino 1/2 szklanki
ser salami 10 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z żurawiną i serem żółtym

Cebulę obieramy i siekamy drobno. W płaskim garnku rozpuszczamy masło , podsmażamy na nim cebulkę. Dodajemy pokrojoną kiełbaskę , podsmażamy. Dodajemy kasze jęczmienną- mieszamy i chwilę smażymy. Wlewamy 1/2 szklankę białego wina. Redukujemy alkohol. Mieszamy dolewamy bulionu 1/2 szklanki, mieszamy. Dusimy chwilę aż bulion wyparuje. Dolewamy znów bulionu - mieszamy. Powtarzamy czynność aż kasza będzie ugotowana. Na koniec dodajemy starty żółty ser. Mieszamy i dodajemy żurawinę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak