Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z białym winogronem, migdałami, jagodami goji i sezamem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 sszklanka ugotowanej kaszy
migdały grubo pokrojone garść
jagody goji garść
winogrona białe garść
sezam czarny 1 łyżka
Sezam biały 1 łyżeczka
siemię lniane 1 łyżka
liski mięty kilka
olej kokosowy płaska łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z białym winogronem, migdałami, jagodami goji i sezamem

Rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego na patelni podpraż ugotowaną wcześniej na sypko kasze jaglaną.
Wysyp ją na talerz.
Posiekaj migdały i wsyp na suchą i gorącą patelnię, w towarzystwie sezamu i siemienia lnianego.
Podpraż.
Do kaszy dodaj winogrona, posyp ziarnami.
Dodaj jagody goji i listki mięty.
Śniadanie gotowe!
Szybko i na prawdę zdrowo!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 14.01.2016 14:55
apetyczna
wwwiolka 14.01.2016 13:11
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak